20 Mayıs 2014 Salı

çizgi film izle tom ve jerry izle


Tom ve jerry; Dünya'ca tanınan William Hanna ve Joseph Barbera aracılığıyla yaratılmış çizik film karakterlerinin adıdır ayrımsız zamanda sınır filminde adıdır.
Tom ve jerry çizgi filmlerinin süresi yaklaşık 6 ila 9 dakika arasında değişmektedir. Tom ve jerry eksen filmi Hollywood'da bulunan Metro-Goldwyn-Mayer sınır film stüdyolarında yapılmıştır.
Metro-Goldwyn-Mayer çizik film stüdyosunda takribî 114 sınır film yazılıp yönetilmiştir. Bu çizi filmler 1940 ile 1957 yılları beyninde yazılıp yönetilmiştir.
Metro-Goldwyn-Mayer temel film stüdyosunun kapanmasından sonra, 1960 yılında Tom ve Jerry filmlerinin yapımcılığını tekrar Deitch devraldı ve filmler mağrip Avrupa'da yapılmaya başlandı. 1963 yılında Tom ve Jerry, yapımcılığını Chuck Jones'in almasıyla gene Hollywood'a geldi. güdük film serilerinin sonlandığı 1967 yılına gelindiğinde yekûn 161 gücük film yapılmıştır.
1970'li yıllara gelindiğine Hanna-Barbera müşterek bir film stüdyosu kurdular ve filmler televizyona taşındı. Seksenlerde ve Doksanlı yıllar süresince türlü TV şovları gösterildi. Uzun filmler yapıldı ve zatî şovlar yapıldı. Günümüzde ise Tom ve Jerry'nin hakları Warner Bros. şirketine aittir ve 2006'dan beri Tom and Jerry Talesadıyla yeni seriler yapılmakta ve ABD'de çeşitli televizyon kanallarında gösterilmektedir.
Tom ve jerry temel filmlerinin ön üçü yüksekokul ödülüne namzet gösterilmiştir, bu hat filmlerin yedisi "En çok kısaltarak animasyon Filmi akademi Ödülü" almıştır.
İlk Tom ve Jerry temel filmi  ilk olarak 1940 yılında yapılmıştır.

Tom ve jerry hat film müziklerini kimler yapmıştır?
Tom ve jerry çizik film müziklerini Scott Bradley ve Edward Plumb yapmıştır.

Tom ve jerry çizgi filmini konusu
Tom ve jerry hat filmini konuşu tıpkı evde canlı kedi Tom ve fare Jerry beyninde geçmektedir. Evde yuvası kâin Jerry evin yiyecekleriyle beslenmektedir. Bunu istemeyen Tom ise Jerry'e ön çeşitli tuzaklar kurarak onu ast etmeye çalışmaktadır. Jerry, Tom'un bütün bu tuzaklarından kaçmayı başarmaktadır. temel filmin her bölümünde tom ile jerry arasındaki biaman savaşım anlatılmaktadır. çizgi film izle tom ve jerry izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder